Home Producten Projecten Service Routebeschrijving Carrière Kontakt News
        NL FR
Aluminium schrijnwerk Automatische deuren Beglazingen Ingangcontrole Brandbestendigheid

De kwaliteit van de beglazingen is natuurlijk belangrijk en daarom werken wij ook uitsluitend samen met gerenommeerde en gecertificeerde leveranciers.

Er bestaat een veelvoud aan verschilende beglazingen en het is belangrijk dat men bij het maken van een keuze goed geadviseerd wordt.

Om de juiste keus te maken, moet men de verschilende eigenschappen doornemen en bij elk afzonderlijk daarvan bezien, welke variant aan de eisen voldoet.

Hieronder vindt u een overzicht van de verschilende eigenschappen. Al naar gelang de functie die u nodig heeft, begeleiden wij u graag bij het kiezen van het passende product.

Onze beglazingen voldoen aan de NBN S 23-002 norm.

 
THERMISCHE ISOLATIE

De hoogwaardige en warmteregulerende beglazing zorgt in de winter voor een verbeterd comfort in de woonruimte en voorkomt in de zomer oververhitting en maakt daardoor besparingen mogelijk bij de verwarming en air conditioning.

Op één van de beide glasplaten van de dubbele beglazing is een transparante laag aangebracht. Deze laag maakt twee eigenschappen mogelijk :

  • In de winter zorgt de hoogwaardige dubbele beglazing ervoor, dat de warmte binnenin de woonruimte blijft. Ze isoleert de koude van buiten maar laat de zonnestralen naar binnen doordringen.
  • In de zomer zorgt dezelfde laag voor waarmteregulering. Ze reduceert de binnenkomende warmte van de zon maar laat het licht passeren.

Het hoogwaardige en warmteregulerende glas heeft echter ook nog andere functies : geluidsisolatie, bescherming van personen en goederen, decoratie.

 
BESCHERMING VAN PERSONEN

Er bestaan twee soorten beglazingen om personen tegen het risico van letsel te beschermen. De keuze valt al naar gelang de functie van het gezochte uit.

Gehard veiligheidsglas ondergaat een thermische behandeling om zijn weerstand te verhogen. In zijn geheel is het sterker dan gewoon glas. Ingeval van glasbreuk versplintert het glas in kleine delen, die amper scherp zijn.

Het gelaagde glas bestaat uit twee lagen glas die met één of meerdere lagen PVB zijn samengevoegd. In geval van schokken of een inslag houden deze lagen het glasoppervlak bij elkaar. Het glas breekt weliswaar maar blijft aan het PVB kleven.

Men gebruikt het gelaagde glas om bij glasbreuk snijwonden te vermijden (deuren, tafels, douchewanden,...)

Gelaagd glas wordt voor ramen en trapleuningen gebruikt om een eventueel naar beneden vallen te voorkomen. Om dezelfde reden wordt het bij het bouwen van daken gebruikt.

Het veiligheidsglas verenigt ook de andere functies van het glas om het comfort te verhogen : bescherming van goederen, hooggradig werkzaam, geluidsisolatie, decoratie.

                 
BESCHERMING VAN GOEDEREN

Waneer men kiest voor veiligheidsglas voorkomt men pogingen tot inbraak en vandalisme.

Het gelaagde glas bestaat uit twee of meer glasplaten die door meerdere transparante lagen PVB verbonden zijn.

In geval van glasbreuk blijft het glasfront op zijn plaats. De glasscherven blijven op de PVB-laag kleven.

In geval van inbraak belemmert en vertraagt het binnendringen.

Het anti-inbraak-veiligheidsglas heeft echter ook nog andere functies om het comfort te verhogen : hoog rendement, geluidsisolatie, decoratie.

GELUIDSISOLATIE

Verstandig gekozen dubbele beglazingen spelen een beslissende rol, wanneer men zich tegen akoestische belasting wil beschermen : verkeer, bouwwerkzaamheden, muziek,...

De decibel defineert de intensiteit van lawaai. Om als aangenaam te worden waargenomen, mag de geluidssterkte 35 dB overdag en 30 dB gedurende de nacht niet overschrijden.

De geluids-isolerende beglazing gaat de geluidshinder tegen : winkelstraten, stadsverkeer, snelwegen, de nabijheid van een station of vliegveld,... Zij verbetert het akoestisch comfort en verminderdt de geluidsoverlast efficienter dan een raam met dubbele beglazing.

De geluids-isolerende beglazing wordt altijd met een dubbele beglazing vervaardigd, om een hoog rendement te garanderen. Het wordt of uit normaal glas of uit gelaagd glas gefabriceerd. Het gelaagde glas bestaat bestaat uit twee platen, die door transparante PVB-lagen verbonden zijn. Deze lagen werden er speciaal voor ontworpen om de bescherming tegen geluidshinder te versterken

Deze isolerende beglazing biedt bscherming aan zowel materiele zaken als ook aan personen.

Deze hoogwaardige geluids-isolerende beglazing verbindt ook aspekten als warmteregulering of decoratie.

                 
Rue du Vieux Campinaire 42 6220 FLEURUS België Tél. : 00 32 71 810881 Fax : 00 32 71 813597 info@alumatic.be